BLOG

Šta je dentalna fotografija i čemu služi?

Fotografija je postala nezaobilazan deo moderne svakodnevice. Tako je i u stomatologiji. U digitalnom dobu, značaj dentalne fotografije postao je još veći. Danas je ona jedan od najmoćnijih dijagnostičkih i informacionih alata u stomatološkoj praksi.Kako dentalna fotografija pomaže stomatolozima?


U savremenoj stomatologiji, fotografija ima višestruku ulogu.


Bolje dokumentovanje toka terapije.

Osnovni cilj dentalne fotografije je dokumentovanje stomatološke terapije. Fotografije se prave pre svake dijagnostičke procedure, kao i u procesu i nakon tretmana. Dentalna fotografija je korisna i u toku kontrolnih pregleda kako bi se pratile patološke promene na koštanom i mekom oralnom tkivu. Foto zapisi snimljeni tokom nekoliko stomatoloških pregleda i/ili tretmana pacijenta, mogu se brzo i lako uporediti.


Rezolucija veća nego golim okom.

Stomatolozima je, čak i kada koriste uvećavajuće alate, ponekad teško da jasno vide neke delove vaših usta. Digitalne fotografije mogu se koristiti za snimanje krupnih planova onih područja usta, gde je teško otkriti probleme kao što su parodontoza ili karijes.


Fotografija pomaže pacijentima da bolje razumeju svoj problem sa zubima.

Slika govori hiljadu reči, naročito ako je digitalna! Pacijenti će lakše sagledati stvari onako kako ih vidi stomatolog ukoliko im se, na primer, slučaj prezentuje na ekranu kroz niz fotografija procesa i rezultata tretmana. Tako će bolje razumeti problem i imaće jasnu predstavu o tome šta mogu da očekuju kao rezultat svog tretmana.


Brza i precizna razmena informacija sa kolegama.

Digitalne fotografije su odmah dostupne za slanje kolegama, za analizu, konsultacije, komunikaciju sa dentalnom laboratorijom… Fotografije su takođe korisne i kod dokumentovanja rezultata istraživanja, naučnih publikacija, izrade studije slučaja i slično.


U Cirkonija Centru koristimo sofisticirane profesionalne fotoaparate kako bismo napravili visokokvalitetne snimke vaših zuba, tokom dijagnostike, određivanja plana terapije, u procesu tretmana i prilikom praćenja rezultata. Time značajno unapređujemo svoj rad, a pacijentima pružamo priliku da saznaju više o svojim zubima u odnosu na tradicionalni stomatološki pregled.


#dentalnafotografija #digitalnastomatologija #savremenastomatologija

  • Cirkonija centar Facebook
  • Cirkonija centar Instagram
  • Cirkonija Centar YouTube

© 2018 Cirkonija Centar by A1 Dental Studio.

cirkonija, cirkon, cirkonijum, cirkonijumske krune, cirkonijske krune, krunice od cirkonije, cirkonijumske krunice, krunice od cirkona, bezmetalna keramika, krunice za zube, dentalne krunice, cirkonijske krunice, krunice od cirkonijuma, digitalna stomatologija, skeniranje zuba, digitalno skeniranje zuba, digital smile design, implatati, implantologija, ugradnja implanta, ugradnja implantata, smile makeover, holivudski osmeh, savrsen osmeh, mostovi od cirkonije