top of page

BLOG

Nedostaje vam zub? Imamo rešenje!

Kada ste bili dete, ispadanje zuba bio je događaj za pamćenje. To je značilo da dolazi Zubić Vila, zub se stavljao pod jastuk i usledila bi nagrada. Ali gubitak zuba u odraslom dobu više nije zabavan (i nažalost, znate da Zubić Vila neće doći).


Zub se može izgubiti iz mnogo razloga - usled povrede, parodontoze, uznapredovalog karijesa. Nekim ljudima urođeno nedostaju zubi. Nedostatak zuba, ukoliko se ne nadoknadi, vremenom može da ugrozi ostale zube. Na mestu nedostajućeg zuba može doći do gubitka kosti, do otežanog govora pa i promena na licu.



Gubitak zuba utiče na žvakanje i narušava osmeh. Ali, budite bez brige - savremena stomatologija ima rešenje.


Danas se zubi koji nedostaju mogu zameniti implantatima. Implantat je titanski šraf koji se postavlja u viličnu kost i na taj način zamenjuje koren zuba koji nedostaje. Na implantat se zatim postavlja suprastruktura - nosač za krunu ili most.


Kada implantat sraste za kost, vreme je da se urade krune ili mostovi. Krune od cirkonije su se pokazale kao najbolje rešenje. Vaš novi zub će izgledati potpuno prirodno, zahvaljujući fantastičnim estetskim i mehaničkim svojstvima cirkonije. Svetla boja i translucentnost cirkonije daju mu lagano providno-sjajnu strukturu, a o trajnosti i otporosti ne morate brinuti, jer je to jedan od najčvršćih materijala.


U Cirkonija centru procedura ugradnje implantata i izrada krunica (ili mostova) od cirkonije je brza, bezbolna i maksimalno komforna za pacijente. Digitalne tehnologije i premijum materijali koje koristimo omogućavaju nam da pacijentima pružimo vrhunski stomatološki tretman po svetskim standardima. Rezultat će biti novi zubi, bojom i oblikom, savršeno uklopljeni u Vaš zubni niz. Niko neće primetiti da imate zubne implantate ili veštačke krunice!


Zato, ukoliko vam nedostaje zub, a želite premijum tretman i najbolje rešenje, pozovite nas.

Tu smo da Vam pomognemo da povratite lep osmeh i poboljšate funkciju vaših zuba i vilice.


  • Cirkonija centar Facebook
  • Cirkonija centar Instagram
  • Cirkonija Centar YouTube
bottom of page