BLOG

Poseta stomatologu u doba pandemije

Iako stomatološke ordinacije već predstavljaju vrlo čisto okruženje u poređenju sa drugim javnim mestima, vreme u kome se nalazimo zahteva dodatne mere opreza da bi se sprečilo širenje pandemije COVID-19. Zbog toga smo uz uobičajeni protokol za prevenciju infekcija, koji se standardno sprovodi u okviru svih aktivnosti u našoj ordinaciji, uspostavili nova pravila i specifični način rada.

Kreirali smo sistem rada i zaštite u kom se svi naši pacijenti i članovi tima osećaju bezbedno.


Termini se zakazuju sa velikim pauzama koje koristimo da u potpunosti sterilišemo i dezinfikujemo radno mesto i okruženje od prethodnog a za narednog pacijenta.


Duže pauze omogućavaju takođe da pacijenti dolaze/odlaze jedan za drugim bez čekanja i dužeg zadržavanja u čekaonici.


Molimo pacijente da nam svoj dolazak najave telefonom, mailom, Viberom i dogovore termin.

Svi novi pacijenti imaju mogućnost da najpre razgovaraju direktno sa svojim stomatologom online -preko Viber-a, WhatsApp-a ili FaceTime-a da bi izbegli izlaganje bespotrebnim rizicima.


Stomatolog će sa vama tokom ove online konsultacije prodiskutovati stanje vaših zuba, pitati vas o konkretnom problemu sa zubima koji imate, eventualno moći da vam kaže više o opcijama tretmanima za vašu situaciju, te će biti upućen u vaše stanje i pre vašeg dolaska.


Molimo vas da dođete u tačno dogovoreno vreme, kako bi se izbeglo zadržavanje više osoba u čekaonici. Tokom boravka u čekaonici pacijenti treba da nose zaštitne maske, koje će skinuti po ulasku u ordinaciju i odložiti na za to predviđeno mesto.


Poželjno je da na pregled/tretman dolazite bez pratnje, osim u slučaju kada je pratnja neophodna. Kada su u pitanju pregledi/tretmani dece, savetujemo da u pratnji deteta bude jedan roditelj.


Prilikom dolaska svim pacijentima se beskontaktnim termometrom meri temperatura uz obaveznu dezinfekciju ruku pacijenta pre ulaska u ordinaciju. Takođe, svaki pacijent je u obavezi da popuni kratak formular - izjavu o svom opštem zdravstvenom stanju u poslednjih 14 dana. Ukoliko na osnovu tih informacija procenimo da ste u rizičnoj grupi, zamolićemo vas da stomatološki tretman odložimo za barem 14 dana. Nadamo se da do ove situacije neće doći, ali ukoliko se desi - molimo vas da imate razumevanja.


Stomatolozi i celokupan tim Cirkonija Centra su zbog vaše i naše bezbednosti maksimalno zaštićeni sve vreme boravka u ordinaciji. Iako ćemo vam sa maskama i zaštitnom odećom možda delovati pomalo distancirano - naša srdačnost, posvećenost i pažnja su itekako prisutni. Osećajte se prijatno i zaštićeno kod nas.


#posetastomatologu #preventivnemere #stopcovid19 #staysafe


  • Cirkonija centar Facebook
  • Cirkonija centar Instagram
  • Cirkonija Centar YouTube

© 2018 Cirkonija Centar by A1 Dental Studio.

cirkonija, cirkon, cirkonijum, cirkonijumske krune, cirkonijske krune, krunice od cirkonije, cirkonijumske krunice, krunice od cirkona, bezmetalna keramika, krunice za zube, dentalne krunice, cirkonijske krunice, krunice od cirkonijuma, digitalna stomatologija, skeniranje zuba, digitalno skeniranje zuba, digital smile design, implatati, implantologija, ugradnja implanta, ugradnja implantata, smile makeover, holivudski osmeh, savrsen osmeh, mostovi od cirkonije