top of page

BLOG

Poseta stomatologu u doba pandemije

Iako stomatološke ordinacije već predstavljaju vrlo čisto okruženje u poređenju sa drugim javnim mestima, vreme u kome se nalazimo zahteva dodatne mere opreza da bi se sprečilo širenje pandemije COVID-19. Zbog toga smo uz uobičajeni protokol za prevenciju infekcija, koji se standardno sprovodi u okviru svih aktivnosti u našoj ordinaciji, uspostavili nova pravila i specifični način rada.

Kreirali smo sistem rada i zaštite u kom se svi naši pacijenti i članovi tima osećaju bezbedno.


Termini se zakazuju sa velikim pauzama koje koristimo da u potpunosti sterilišemo i dezinfikujemo radno mesto i okruženje od prethodnog a za narednog pacijenta.


Duže pauze omogućavaju takođe da pacijenti dolaze/odlaze jedan za drugim bez čekanja i dužeg zadržavanja u čekaonici.


Molimo pacijente da nam svoj dolazak najave telefonom, mailom, Viberom i dogovore termin.

Svi novi pacijenti imaju mogućnost da najpre razgovaraju direktno sa svojim stomatologom online -preko Viber-a, WhatsApp-a ili FaceTime-a da bi izbegli izlaganje bespotrebnim rizicima.


Stomatolog će sa vama tokom ove online konsultacije prodiskutovati stanje vaših zuba, pitati vas o konkretnom problemu sa zubima koji imate, eventualno moći da vam kaže više o opcijama tretmanima za vašu situaciju, te će biti upućen u vaše stanje i pre vašeg dolaska.


Molimo vas da dođete u tačno dogovoreno vreme, kako bi se izbeglo zadržavanje više osoba u čekaonici. Tokom boravka u čekaonici pacijenti treba da nose zaštitne maske, koje će skinuti po ulasku u ordinaciju i odložiti na za to predviđeno mesto.


Poželjno je da na pregled/tretman dolazite bez pratnje, osim u slučaju kada je pratnja neophodna. Kada su u pitanju pregledi/tretmani dece, savetujemo da u pratnji deteta bude jedan roditelj.


Prilikom dolaska svim pacijentima se beskontaktnim termometrom meri temperatura uz obaveznu dezinfekciju ruku pacijenta pre ulaska u ordinaciju. Takođe, svaki pacijent je u obavezi da popuni kratak formular - izjavu o svom opštem zdravstvenom stanju u poslednjih 14 dana. Ukoliko na osnovu tih informacija procenimo da ste u rizičnoj grupi, zamolićemo vas da stomatološki tretman odložimo za barem 14 dana. Nadamo se da do ove situacije neće doći, ali ukoliko se desi - molimo vas da imate razumevanja.


Stomatolozi i celokupan tim Cirkonija Centra su zbog vaše i naše bezbednosti maksimalno zaštićeni sve vreme boravka u ordinaciji. Iako ćemo vam sa maskama i zaštitnom odećom možda delovati pomalo distancirano - naša srdačnost, posvećenost i pažnja su itekako prisutni. Osećajte se prijatno i zaštićeno kod nas.



  • Cirkonija centar Facebook
  • Cirkonija centar Instagram
  • Cirkonija Centar YouTube
bottom of page