BLOG

Cirkon, cirkonijum, cirkonija...Koji je pravilan naziv za krunice od cirkonije?

Da li ste čuli za cirkoniju? Ovaj materijal, koji se koristi u svemirskoj industriji, doneo je revolucionarne promene u stomatologiji! Zbog svoje biokompatibilnosti, translucentnosti i postojanosti, cirkonija je prvi izbor najboljih svetskih stomatologa.


Krunice izrađene od cirkonije predstavljaju vrhunac estetske stomatologije. Izgledaju potpuno prirodno, dugotrajne su i ne izazivaju nikakve alergijske reakcije niti nuspojave. Zato su ove krunice postale veoma popularne kod pacijenata.


Primetili smo, međutim, da se na internetu i u javnosti pojavljuju različiti nazivi za ove krunice - krunice od cirkona, cirkonijumske krunice, cirkonske krunice…

Cirkon, cirkonijum, cirkonija su najrasprostranjeniji termini kada je reč o krunicama, a evo koje su razlike među njima i koji je pravilan naziv za krunice od cirkonije.


Šta je cirkon?

Cirkon je mineral sa hemijskom formulom ZrSiO4. Od cirkona se proizvodi cirkonija, materijal koji se koristi u stomatologiji. Najveće zalihe cirkona nalaze se u Australiji i Južnoafričkoj Republici, zemljama koje su i glavni proizvođači cirkonije.


Šta je cirkonijum?

Cirkonijum je hemijski element, pripada grupi prelaznih metala i u periodnom sistemu se nalazi pod brojem 40.


Šta je cirkonija?

CIrkonija je materijal koji se koristi u stomatologiji i to u formi cirkonijum-dioksida ZrO2


Kako se pravilno nazivaju krunice od cirkonije – cirkonske, cirkonijumske ili cirkonijske?

Krune koje se izrađuju od cirkonije se pravilno nazivaju cirkonijske krune.


#cirkonija #cirkonijskekrunice

  • Cirkonija centar Facebook
  • Cirkonija centar Instagram
  • Cirkonija Centar YouTube

© 2018 Cirkonija Centar by A1 Dental Studio.

cirkonija, cirkon, cirkonijum, cirkonijumske krune, cirkonijske krune, krunice od cirkonije, cirkonijumske krunice, krunice od cirkona, bezmetalna keramika, krunice za zube, dentalne krunice, cirkonijske krunice, krunice od cirkonijuma, digitalna stomatologija, skeniranje zuba, digitalno skeniranje zuba, digital smile design, implatati, implantologija, ugradnja implanta, ugradnja implantata, smile makeover, holivudski osmeh, savrsen osmeh, mostovi od cirkonije